Cum poti sa cumperi Ethereum - GHID / Case de schimbMulti oameni incearca sa produca Ethereum, dar apoi devin frustrati in legatura cu costurile initiale mari.

Oamenii doresc sa detina Ethereum, deci cel mai usor mod de a achizitiona Ether ajunge sa fie prin simpla cumparare de jetoane Ethereum sau Ethereum Classic.

Aceasta postare iti arata cum poti cumpara monezi Ether cu oricare din urmatoarele metode de plata.

Nota: Inainte de a cumpara Ethereum, asigura-te ca ai un loc sigur in care il poti depozita. Un portofel hardware pentru Ethereum este cel mai sigur mod de a il stoca, desi nu este gratis.

Cumpara Ethereum cu un card de credit sau cu un card de debit

Sunt multe moduri in care poti cumpara Ethereum cu un card de credit si aceasta sectiune iti va prezenta 3 dintre cele mai bune optiuni. Tine minte ca taxele o sa fie de aproximativ 3,5 % pentru majoritatea optiunilor.

Coinbase

In Statele Unite ale Americii, Europa, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii si in Singapore, siteul Coinbase este cel mai usor mod de a cumpara Ethereum cu un card de credit.

Taxele ajung pana la 3,75 % si poti cumpara instant.

Ia in considerare faptul ca cei de la Coinbase vand doar Ether si nu Ethereum Classic. Pentru a putea cumpara Ethereum Classic, ai nevoie sa cumperi monezi bitcoins pe Coinbase si sa transferi monezile bitcoins pe siteul Poloniex pentru a le schimba pentru Ethereum classic.

CoinMama

Siteul CoinMama este o optiune draguta, pentru ca poti cumpara Ethereum in valoare de mai putin de 125 de dolari (486 lei) fara a fi nevoie sa ti se verifice identitatea. Poti sa te inscrii instant si sa cumperi Ethereum. Poti avea monezi Ether in portofelul tau in mai putin de 20 de minute.

Dezavantazul siteului CoinMama este faptul ca taxele sunt destul de mari si ajung pana la aproximativ 7%.

CoinMama suporta cardurile de credt sau de debit din orice tara.

Ia in considerare faptul ca cei de la CoinMama vand doar Ether si nu Ethereum Classic. Pentru a putea cumpara Ethereum Classic, ai nevoie sa cumperi monezi bitcoins pe CoinMama si sa transferi monezile bitcoins pe siteul Poloniex pentru a le schimba pentru Ethereum classic.

BitPanda

BitPanda este un broker de bitcoins cu sediul in Austria si acum vinde si Ether pe langa bitcoins.

BitPanda are niste taxe mici pentru a cumpara Ethereum cu un card de credit.

Cumpara Ethereum cu un cont bancar

Vrei sa cumperi ethereun cu un cont bancar sau prin transfer bancar?

Ei bine, din fericire pentru tine, in ziua de azi este destul de usor sa cumperi ethereum prin transfer bancar. Sa cumperi Ether cu un cont bancar este, de asemenea, un mod foarte bun de a cumpara cantitati foarte mari de bitcoins, desi trebuie retinut faptul ca poate fi mai incet decat alte metode de cumparare.

Coinbase

Folosind Coinbase, poti cumpara Ethereum cu contul tau bancar daca traiesti in urmatoarele tari:

  • USA
  • Canada
  • Singapore
  • United Kingdom
  • Europa (in afara de germania)

Taxele o sa fie in jur de 1,49 % pentru fiecare achizitie.

Pentru utilizatorii din Statele Unite, achizitia o sa dureze aproximativ 7 zile, pentru ca sistemul bancar ACH este foarte incet.

Romanii pot cumpara foarte rapid in 1 sau 2 zile si acelasi lucru e valabil si in Regatul Unit si in Europa daca folosesti transfer SEPA pentru a depozita in contul tau.

Kraken

Kraken isi are baza in Europa si este una din cele mai mari piete de schimb ETH/EUR. Kraken este o optiune foarte buna daca traiesti in Europa si vrei sa cumperi o cantitate foarte mare de jetoane Ether.

Bitfinex

Pe Bitfinex, poti cumpara Ethereum folosind SWIFT. Trebuie sa faci un transfer international spre Bitfinex. Acest lucru poate dura mai mult timp si, in general, au taxe mai mari decat celelalte metode descrise in aceasta postare.

Gemini

Gemini este o casa online de schimb cu sediul in New York. Poti cumpara Ethereum in Statele Unite folosind un depozit ACH. De asemenea, poate fi folosit in Canada, unele tari din Europa, Hong Kong, Japonia si in Coreea de Sud.

CEX.io

CEX.io este una din cele mai vechi case online de schimb a valutei cripto. Poti cumpara Ether cu SEPA in Europa sau cu ACH daca locuiesti in Statele Unite ale Americii.

Cumpara Ethereum Classic prin transfer bancar

Toate schimburile de mai sus functioneaza si pentru a cumpara Ethereum Classic, in afara de Coinbase, care suporta doar Litecoin, Bitcoin si lantul Ethereum.

Ethereum Classic este exact ca Ethereum, numai ca are o alta echipa de dezvoltare si o piata mai mica de deschidere.

Cumpara Ethereum sau Ethereum classic cu Bitcoin

Poti cumpara Ethereum sau Ethereum classic cu Bitcoin la aproape orice casa online de schimb a valutei cripto. Acest lucru se intampla pentru ca mare parte din volumul de negot cu Ethereum la nivel global este de fapt facut cu perechea ETH/BTC si nu cu perechea ETH/ USD.

Poti cumpara fie Ethereum, fie Ethereum Classic cu Bitcoin folosind Changelly.

Poloniex are cel mai mare volum de schimb la nivel global, deci poti primi cea mai buna rata de schimb aici, desi sunt taxe de 0,15-0,25 %.

Folosind GDAX, poti cumpara Ethereum usor, fara nici o taxa, desi sunt mai putine lichiditati aici decat la Poloniex. Vrei sa cumperi Ethereum cu Bitcoin? Din fericire pentru tine, acest mod este cel mai rapid si mai usor mod de a cumpara Ethereum.

WIn ultimul timp, chiar si o mare parte a volumului global de schimb a Bitcoin este de la perechea de schimb ETH/BTC.

GDAX

Pentru clientii din Statele Unite, GDAX are unul din cele mai mari volume si e un mod convenabil de a iti transforma monezile BTC in ETH, mai ales daca ai mai folosit GDAX sau Coinbase pentru a cumpara Bitcoin initial. Daca da, nici nu o sa ai nevoie sa creezi un cont nou, pentru ca poti incepe imediat sa schimbi bitcoins pentru Ethereum.

Poloniex

Poloniex are cel mai mare volum de schimb ETH/BTC la momentul scrierii acestui articol. Daca intentionezi sa cumperi o cantitate mare de Ether cu monezile tale bitcoin, atunci Poloniex ar putea fi cea mai buna optiune, din moment ce au cele mai bune lichiditati. Trebuie sa stii ca Poloniex a fost spart acum ceva timp, asa ca nu e bine sa iti pastrezi monezile Ether abia achizitionate in casa lor de schimb dupa ce cumperi.

Kraken

Kraken este o alta mare casa de schimb bitcoin, dar de asemenea are una dintre cele mai mari piete de schimb ETH/BTC disponibile in mediul online. Daca locuiesti in Europa, atunci poate ai folosit Kraken pentru a cumpara bitcoins, caz in care nu ai avea nevoie sa iti faci un cont nou pentru a iti schimba bitcoin in ether.

Bitfinex

Cei de la Bitfinex au adaugat negotul cu Ethereum acum ceva timp. Datorita partii sale mari din volumul global de schimb bitcoin, a preluat de asemenea si o mare parte din piata Ether. Trebuie sa stii ca, ca si Poloniex, si Bitfinex a fost spart. Ar trebui sa fii foarte atent daca iti lasi banii la ei, pentru ca orice fonduri pierdute intr-un atac o sa iti fie luate din cont.

BTC-e

Cea mai interesanta parte despre BTC-e este ca este un schimb online complet anonim. Nimeni nu stie cine il conduce de fapt. Si totusi este una dintre cele mai bune case online de schimb pentru bitcoin si, de asemenea, este una dintre cele mai vechi. Exista inca din anul 2011.

Gemini

Gemini este o casa online de schimb cu sediul in New York. este condusa de faimosii gemeni Winklevoss, care au avut ideea pentru Facebook, dar au pierdut-o in fata luiu Mark Zuckerberg. Oricum, Gemini a fost prima casa de schimb pentru ethereum care a avut licenta. .

CEX.io

Ultimul, dar nu si cel din urma, CEX.io este o alta casa online pentru schimbul Bitcoin care exista de mult timp. Poti folosi aceasta casa de schimb pentru a da Bitcoin pentru Ethereum la costuri foarte mici daca folosesti trasatura “trade” si nu cea de cumparare/ vanzare.

Aceste metode ar trebui sa fie destule pentru a gasi un mod bun de a cumpara Ethereum cu Bitcoin.

Cumpara Ethereum cu PayPal

Din nefericire, nu exista un mod usor de a cumpara Ethereum cu PayPal. Prima data, va trebui sa cumperi bitcoin cu PayPal pe VirWoX.

Odata ce ai achizitionat bitcoins, poti folosi un serviciu precum Kraken sau Poloniex pentru a schimba bitcoins cu Ether.

Cumpara Ethereum cu bani / cash

In mod surprinzator, inca e destul de greu sa cumperi Ethereum cu bani gheata. Este discutabil de ce acest lucru inca e adevarat. Dar cel mai probabil acest lucru se intampla pentru ca majoritatea cumparatorilor de Ethereum cumpara doar pentru scopuri speculative.

In timp ce multi cumparatori Bitcoin folosesc aceste monezi pentru a trimite bani international, se apre ca majoritatea celor ce cumpara Ethereum o fac doar in scopuri speculative.

Deci, nu o sa vedem cat de curand lucruri de genul LocalBitcoins.com sau BitQuick pentru Ether.

De ce mentionez acest lucru?

Pentru ca, de fapt, cel mai bun mod de a cumpara Ethereum cu bani gheata este sa cumperi bitcoins cu bani si apoi sa folosesti bitcoins pentru a cumpara Ethereum folosind servicii precum ShapeShift.io sau Poloniex.

Intelegem ca este foarte frustrant, dar aceasta e realitatea pietei si a platformelor de trading care exista in ziua de azi.

Achizitia de Ethereum cu bani cash o sa devina mai usoara?

Daca oamenii o sa ajunga sa foloseasca Ethereum in cazurile in care foloseau bani gheata, probabil o sa devina mai usor sa cumpere Ethereum cu bani gheata. Totusi, acest lucru nu pare probabil. In timp ce bitcoin este mai mult un tip de valuta, Ethereum este mai mult un tip de platforma pentru contracte inteligente si nu pare sa fie in directa competitie in privinta lucrurilor pentru care se foloseste Bitcoin.

De asemenea, Ethereum este inflationar, in timp ce Bitcoin este deflationar, asa ca oferta fixa de Bitcoin o face sa fie o optiune mult mai atragatoare pentru investitorii care cred in valuta deflationara.

Cat de mult timp dureaza sa cumpar bitcoins cu bani cash si apoi sa schimb bitcoins cu Ethereum?

Depinde de modul in care cumperi cu bani.

Daca ai un ATM bitcoin in zona ta, atunci procesul poate sa fie foarte rapid, din moment ce, odata ajuns la un astfel de ATM, achizitia ta poate fi facuta instant. Tine minte ca ATM-urile au taxe foarte mari de 5-10%, desi achizitia de Ethereum cu Bitcoin poate fi foarte ieftina. De asemenea, poti tine cont ca, daca cumperi de la un astfel de ATM, o faci intr-un mod foarte privat, daca iti pasa de acest lucru.

Daca cumperi cu bani folosind un serviciu precum LocalBitcoins sau BitQuick, viteza depinde de disponibilitatea vanzatorilor din zona ta. Folosind aceste doua siteuri, poti cumpara cu depozite de bani in Statele Unite si in cea mai mare parte a Europei. Taxele sunt in mod obisnuit de 1%, deci mai mici decat la ATM-uri, dar uneori sunt mai putin private, din moment ce unii cumparatori de pe LocalBitcoins ar putea cere niste date si BitQuick cere verificarea datelor inca de la inceput.

ATM-urile cu Bitcoin suporta Ethereum?

ATM-urile cu bitcoin nu suporta Ethereum in momentul de fata. Acest lucru se intampla pentru ca nu exista o cerere reala in momentul de fata de a folosi Ethereum la anumite plati sau pentru cumparaturi online.

Care sunt beneficiile cumpararii cu bani cash?

Principalul beneficiu este intimitatea. Daca nu iti pasa de acest lucru, atunci poti cumpara Ethereum folosind contul bancar sau cardul de credit, caz in care poti cumpara cantitati mai mare, poti cumpara mai repede si de asemenea platesti taxe mai mici decat in cazul in care ai cumpara Bitcoins de la un ATM si apoi sa ucmperi Ethereum.

Iti uram noroc si speram ca poti urma acest ghid pentru a cumpara Ethereum cu bani cash.

Intrebari puse frecvent

Aceasta sectiune o sa raspunda la cele mai obisnuite intrebari despre achizitionarea Ethereum.

Cand este momentul potrivit sa cumperi?

Ca si in cazul oricarei piete, este imposibil sa stii momentul potrivit pentru a cumpara. O strategie este sa folosesti costul mediu in dolari. Acest lucru inseamna sa iti imparti cumparaturile pe o perioada de timp in cazul in care preturile scad sau cresc in mod substantial.

Care sunt riscurile de a cumpara Ethereum?

Ethereum este un nou tip de achizitie si este chiar mai volatil decat Bitcoin. Ar trebui sa faci cat se poate de multe cercetari, compara Ethereum cu alte achizitii cripto si dupa aceea, daca simti ca intelegi, poate e timpul sa decizi daca cumperi.

De ce cumpararea de Ethereum dureaza atat de mult timp?

Motivul pentru care cumpararea de Ethereum este foarte inceata este pentru ca sistemul bancar este foarte incet. Platile prin intermediul cartilor de credit sau a bancilor sunt foarte incete si majoritatea caselor de schimb asteapta aceste plati inainte ca tu sa iti primesti monezile Ether.

Poti vinde Ethereum?

Desigur, poti folosi majoritatea schimburilor de mai sus pentru a vinde Ether.

Poti cumpara Ethereum partial?

Da, Ether este divizabil cu mai multe zecimale, deci nu trebuie sa cumperi un intreg Ether.

Poate oricine sa cumpere Ethereum?

Oricine e liber sa foloseasca Ethereum. Daca gasesti un schimb in tara ta, nu exista nici un motiv pentru care sa nu poti cumpara.

Este mai bine sa minezi sau sa cumperi Ethereum?

Depinde ce scopuri ai. Minarea de Ethereum are mai multe costuri pe loc, in timp ce o simpla achizitie de ethereum este mult mai rapida.

Care e cea mai buna metoda de plata atunci cand cumperi?

Depinde de telurile tale. Pentru taxe mici, poti incerca un transfer bancar. Pentru intimitate, va trebui sa cumperi bitcoins in privat, apoi sa incerci sa cumperi Ether la un schimb. Pentru viteza, incearca cu cardul de credit.

Ce ar trebui sa fac cu monezile mele Ether dupa ce am cumparat?

Daca planuiesti sa stochezi Ether pe termen lung, muta-ti monezile rapid intr-un portofel hardware Ether sigur. Pentru cantitati mai mici, poti folosi un portofel online, desi acesta e mai putin sigur.

Care e diferenta dintre Ethereum si Ethereum Classic?

Acest lucru e putin cam confuz, dar acum ceva timp, blocul Ethereum s-a impartit in doua: Ethereum si Ethereum Classic.

Ethereum Classic e lantul cel mai mic si are o piata de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Cum pot cumpara Ethereum Classic?

Cel mai usor mod de a cumpara Ethereum Classic este sa cumperi prima data Bitcoins sau Ethereum si apoi sa le vinzi pentru Ethereum Classic pe Poloniex.